به گزارش پورتال خبري كاشان مجری طرح کشت گل محمدی در نوش آباد گفت: تجربه چهار سال گذشته، ثابت کرد که با توجه یه شرایط خشکسالی و کمبود منابع آب، پرورش گل، جایگزین خوبی برای صیفی و دیگر محصولات گرمسیری است.
"محمود ساجدی" افزود: بنا به تحقیقات در میان گیاهان گوناگون، گل محمدی مقاومت زیادی در شرایط کم آبی مناطق کویری دارد و فاصله بین آبیاری بین هفت تا 20 روز تغییر میکند.
وی اظهار داشت: دوره آبدهی گل از نیمه دوم اسفند ماه آغاز و تا تیر سال بعد ادامه دارد و در زمستان نیز فقط یک بار یا دو بار برای یخ آب نیاز به آبیاری دارد که یک امتیاز مثبت برای توسعه گل کاری در مناطق کویری است.
وی بااشاره به نیاز عمده محصولات کشاورزی به آب شیرین اظهار داشت: سازگاری گل محمدي، با خشکي و شوری از دیگر ویژگی های توسعه کشت این محصول است به طوری که ، در پهنههایی که آب شور است، تاثیر چندانی در کیفیت گل محمدی دیده نمی شود.
وی تصریح کرد: دمای 21 درجه روز و 15 درجه شب برای رشد گل مناسب است و در دمای پایینتر مناطق کوهستانی، رشد به آهستگی انجام میپذیرد و تولید گل نیز کاهش پیدا میکند،
در حالی که در دمای بالا، رشد بیشتر و تولید گل انبوهتر است. این گل کار نوش آبادی گفت: بنا به تحقیقات، در مناطقی که دمای شب 5 تا 10 درجه خنکتر از درجه گرمای روز باشد. بازدهی گل محمدی بهبود مییابد و میزان اسانس آن نیز افزایش پیدا میکند.
وی بااشاره به نوع خاک مزارع کویری گفت:خاكهاي حاصلخيز شني- رسي داراي بافت نسبتاً خشك كه هوا را به خوبي از خود عبور می دهد و داراي مقاديري مواد آلي پوسيده است، بهترين محيط رشد براي گل محمدي مي باشد.
به گفته وی،در برابر محصولات کشاورزی که هر سال نیازمند نوع جدید و اصلاح شده بذر است، تولید گل محمدی، نیازی به بذر ندارد که این موضوع، در کاهش هزینه های کشاورزی نقش اساسی دارد.
ساجدی تاکید کرد: مشتری گلاب و اسانس در بازارهاي جهاني،مقاومت گل محمدي،در برابر حمله آفات و بيماريها از دیگر ویژگی های کشت گل محمدی در مناطق کویری مثل نوش آباد است .
وی خواستار مشارکت بیشتر و توجه جدی مسوولان جهاد کشاورزی در امر کشاورزی و تحقیقات برای معرفی و توسعه کشت جایگزین و مناسب در مناطق کویری شد.
مجری طرح کشت گل محمدی در نوش آباد گفت: سال گذشته در مجموع دو جریب مساحت زیر کشت گل، حدود 70 کیلو محصول داشت که 50 لیتر گلاب از آن حاصل شد.
ساجدی افزود: در سال جاری، میزان سطح زیر کشت به چهار جریب افزایش یافته است و امیدواریم که میزان گلاب بیش از دو برابر افزایش داشته باشد.