به گزارش پورتال
خبري كاشان، دكتر محمد حسين اعرابي رييس دانشگاه علوم
پزشكي كاشان سخنران پيش از خطبه هاي اين هفته نماز عبادي سياسي جمعه كاشان در مصلي
بقيه الله الاعظم اين شهرستان گفت: از ابتداي اجراي طرح تحول سلامت تاكنون 219
هزار نفر از خدمات درماني بيمارستان شهيد
بهشتي كاشان به ميزان حدود 6 ميليارد و 70 ميليون تومان بهره مند شدند.
وي با اشاره به اين كه سال گذشته 20 ميليون نفر
در سراسر كشور در كلينيك هاي ويژه درمان سرپايي درمان شدند گفت: در همين رابطه
450 هزار بيمار سروپايي از خدمات كلينيك هاي ويژه سرپايي در شهرستان كاشان بهره
مند شدند.
دكتر اعرابي، همچنين با اشاره به اين كه ايران رتبه
اول زايمان هاي غيرطبيعي را در جهان دارد ياد آورشد: سال گذشته زايمان هاي غير
طبيعي در كشور 5 درصد و در شهرستان كاشان 6 درصد كاهش يافته است.
به گفته وي، در سال گذشته 340 هزار خانم باردار
در كشور و 2 هزار و 100 خانم باردار در شهرستان كاشان وضع حمل طبيعي داشته اند.
رييس دانشگاه علوم پزشكيكاشان همچنين تعداد
پزشكان متخصص مقيم 24 ساعته را شامل متخصص داخلي و زنان و زايمان در اورژانس بيمارستان شهيد بهشتي را 37 پزشك اعلام كرد.
دكتر اعرابي اجراي برنامه ارتقاي هتلينگ
بيمارستان شهيد بهشتي را با اختصاص 6 ميليارد تومان اعتبار يادآورشد و گفت: كار
ارتقاي هتلينگ بيمارستان هاي كوچك شهرستان
تا 90 درصد انجام شده است و در بيمارستان شهيد بهشتي به دليل عدم بيمارستان
جايگزين و امكان تخليه همزمان بخش ها، تاكنون 8 بخش از17 بخش بيمارستان شهيد بهشتي تعمير و تجهيز به وسائل
درماني و رفاهي شده است و 9 بخش باقي مانده نيز به مرور اجرا خواهد شد.
رييس دانشگاه علوم پزشكي كاشان در ادامه
بااشاره به فرا رسيدن هفته سلامت و شعار امسال سازمان بهداشت جهاني با عنوان «ايمني
غذا از مزرعه تا سفره» گفت: همه ساله بنا به اهداف آن سال ،سازمان جهاني
نامگذاري ها را در دستور كار خود قرارداده است.
دكتر اعرابي گفت: همانگونه كه غذاي سالم منشاء
سلامتي انسان است، غذاي ناسالم مي تواند براي سلامت جامعه تهديد كننده باشد، لذا
توصيه قرآن نيز براي انتخاب و نوع غذا كه
نقش مهمي در سلامت دارد بوده و در بحث علمي نيز مجموعه هاي غذاهايي كه
داراي باكتري و ويروس ها و مواد شيميايي غير
مجاز هستند در زمره غذا هايي است كه امنيت غذايي را به مخاطره انداخته است.
به گفته وي، بيش از 200 نوع بيماري ناشي از
غذاهاي ناسالم شناسايي شده است كه اين بيماري ها از بيماري گوارشي آغاز تا به
بيماري هاي صعب العلاج منتهي مي شود.
دكتر اعرابي، غذاهاي ناسالم را منبع و منشاء
بسياري از بيماري ها اعلام كرد و گفت: يكي از تهديد هايي كه امروز سلامت و امنيت مواد غذايي را به شدت
تهديد مي كند افزودني هاي غذايي است كه منجربه افزايش انواع سرطان مي شود.
وي با تأكيد بر لزوم توجه همه دستگاه هاي ذيربط
براي امنيت غذايي گفت: تمامي دستگاه هاي ذيربط در بخش غذا و به ويژه مردم به عنوان
مصرف كننده، بايد براي تأمين امنيت غذايي تلاش كنند.
به گفته وي، بحث سلامت مواد غذايي و امنيت
غذايي از آغاز داشت و برداشت و توزيع در بخش كشاورزي آغاز و تا رسيدن به سفره
غذايي مي تواند دست كاري و مواد شيميايي و افزودني هاي غير مجاز به آن وارد شود.
رييس دانشگاه علوم پزشكي كاشان تأكيدكرد: ايمني
غذا را بايد همه مسؤولين ذيربط و مرتبط در سالي كه به عنوان سال و همدلي و همزباني
نامگذاري شده است در دستور كار خود قراردهند.
دكتر اعرابي گفت: اگر بخواهيم ايمني غذايي
داشته باشيم همه بايد دست به كار شده و در اين راه تلاش كنيم و شعار«ايمني غذا از
مزرعه تا سفره» را به يك روز و يك هفته اختصاص ندهيم و در طول سال به اين مهم توجه شود.
وي افزود: دانشگاه علوم پزشكي كاشان در سال
جاري براي شعار «ايمني غذا از مزرعه تا سفره» برنامه هاي متعدد آموزشي و فرهنگي از توليد
كننده مواد غذايي تا توزيع كننده و مصرف كننده در دستور كار دارد كه اميدوار هستيم بتوانيم جامعه را نسبت به
اين امر مهم حساس كنيم.
رييس دانشگاه علوم پزشكي كاشان ياد آورشد: با
همه تدابيري كه بيان شد نبايد نسبت به تغيير سبك زندگي كه رهبر معظم انقلاب به آن
تأكيد دارد بي توجه بود، لذا اگر آموزش هايي داده مي شود بايد با هدف تغيير نگرش و
تغيير رفتارغذايي باشد، هرچند كه برخي ها كه آموزش ها و آگاهي هاي لازم را نسبت به
سلامت و امنيت غذاي سالم دارند اما نسبت به آن بي توجه هستند و با وجود اين كه نسبت
به ناسالم بودن غذا آگاه هستند اما مصرف
كننده اين نوع غذاها هستند.