هر ساله بدین مناسبت در اکثر کشورهای جهان مراسم و برنامه هایی بدین مناسبت توام با تقدیر و ارج
نهادن به منزلت ایشان را شاهدیم.
اما منشا و شان نزول این مناسبت؛
به سال ۱۸۸۶ میلادی در ایالت شیکاگو امریکا کارگران غیر بومی و خارجی که بعضا از کشور آلمان نیز بودند در اعتراض به ساعات کار خود دست به اعتراض زده و با تداوم این اعتراضات از سوی جامعه کارگری ایالت شیکاگو پلیس داخلی امریکا یعنی. اف بی آی بسوی کارگران آتش گشود و تعدادی توسط قوه قضاییه امریکا به حبس محکوم و سپس عده ای ازیشان را به دار آویخت.
قابل ذکر است روز جهانی کارگر صرفا در سه کشور آمریکا ، کانادا و اسراییل برگزار نمی شود.
از نکات مهم در خصوص پیگیری مطالبات جامعه کارگری در عرصه بین المللی است که از ثمرات اعتراضات کارگران در امریکا از سال ۱۸۸۶ می باشد می توان به شکل گیری سازمان بین المللی کار یعنی ILO اشاره کرد.
این سازمان قدیمی ترین سازمان بین المللی با حضور ۱۸۷ کشور جهان هر ساله در خرداد ماه در ژنو سوییس تشکیل جلسه می دهدو ماهیت ترکیبی این اجلاس حسب اصل سه جانبه گرایی یعنی با حضور نمایندگان کارگران ، کارفرمایان و دولت ها برگزار می شود.
قابل ذکر است این سازمان به سال ۱۹۱۸ تاسیس گردید و کشور ایران نیز در. سال ۱۹۲۰ به عضویت این سازمان درآمد.
از نکات مهم در رویکرد این سازمان طی دو دهه اخیر دنبال کردن و تحقق ؛ کار شایسته در جوامع عضو میباشد.
معنا و مفهوم کار شایسته بدین شکل است که ؛ کار شایسته فعالیتی اقتصادی که ضمن ایجاد سود برای کارفرما و تامین معیشت کارگر تضمین کننده آتیه کارگر نیز باشد.
حسب قانون کار جمهوری اسلامی مصوب ۲۹ آبان یکهزار و سیصد و شصت و نه مجمع تشخیص مصلحت نظام ماده ۶۳ این قانون روز کارگر برای کارگران عزیز این قشر زحمت کش تعطیلی رسمی است.
و در صورت کارکرد کارگر برای وی اضافکار محسوب می شود
بالغ بر ۶۰ درصد از جامعه ما با احتساب خانواده شان مشمول قانون کار میباشندو این مهم موید اهمیت والا و توجه به نیازهای معیشتی ، رفاهی و مسکن و … این قشر زحمت است.
امید که با تدبیر صحیح مسولان نیاز های جامعه کارگری مرتفع و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در ۹ اردیبهشت سال جاری که فرمودند تولید ستون جامعه و کارگر ستون فقرات تولید است بیش از پیش این قشر زحمت کش مورد عنایت مسولان اجرایی قرار گیرند.