به گزارش پورتال خبري
كاشان، سميع الله حسيني مکارم در آيين جانبخشي به قهوه «انوشه» در سخناني ضمن
تبريک نيمه شعبان و ولادت امام زمان (عج) در پاسخ به اشاره مجري برنامه مبني بر
ثبت تعدادي از ميراث ملموس و غيرملموس متعلق به ايران به نام ديگر کشورهاي فارسيزبان
در سازمان علمي ــ فرهنگي «يونسکو» اظهارداشت: هر کشور در دنيا در هر سال فقط ميتواند
يک ميراث ملموس يا غيرملموس را بهنام خود ثبت کند و با توجه به گستردگي وسيع ميراث
تاريخي و باستاني فرهنگي در کشور ايران با اين محدوديت عملا امکان ثبت همه آثار
وجود ندارد.
حسيني مکارم با بيان اينکه کشور ايران با ثبت
۱۹ اثر تاريخي در يونسکو رتبه ۱۰ جهاني را در ثبت آثار فرهنگي اختيار دارد افزود:
در ايران بيش از ۸۰۰ هزار محوطه ميراثي و تاريخي وجود دارد که تاکنون ۱۰۰ هزار
اثر شناساييشده، ۳۲ هزار اثر به ثبت ملي رسيده و ۲۹ اثر شامل 19 اثر ملموس و 10
اثر غيرملموس فرهنگي هم به ثبت جهاني رسيده است.
وي با اشاره به اينکه تا پيش از سال ۲۰۰۳ تنها
ميراث فرهنگي ملموس مثل محوطهها، بناها، کتيبهها و... به رسميت شناخته ميشد يادآور
شد: اما پس از اين تاريخ طي کنوانسيون ويژهاي ميراث فرهنگي ناملموس مثل سنتهاي
شفاهي، آواها، آيينها، دانش سنتي و... هم به ميراث فرهنگي جهاني اضافه و بهرسميت
شناخته شد.
معاون توسعه مديريت سازمان ميراث فرهنگي تصريح
کرد: خوشبختانه منطقه و مجموعه فرهنگي کاشان شامل کاشان، آران و بيدگل، نطنز، و
نراق که تحت عنوان واحد فرهنگي کاشان شناخته ميشدهاند، ميراث غني و سرشاري هم در
حوزه ميراث ملموس و هم در حوزه ميراث غيرملموس دارد.
حسينيمکارم با اشاره به آثار فراوان تاريخي
فرهنگي منطقه کاشان مربوط به دورههاي ايلخاني و سلجوقي و... خاطرنشان کرد: باعث
خوشحالي است که دو اثر غيرملموس ثبتشده ايراني (اثر بافت فرش و آيين قاليشويان
مشهد اردهال) متعلق به کاشان است.
وي با بيان اينکه براي جلوگيري از گسست فرهنگي
بين دو نسل لازم است ميراث فرهنگي منطقه شناسايي، آموزش و به نسل بعدي منتقل شود
تاکيد کرد: حفظ ميراث فرهنگي به وحدت اقوام، وحدت کشورها و در نتيجه قوام و پايداري
صلح و دوستي کمک ميکند.
معاون توسعه مديريت سازمان ميراث فرهنگي با نام
بردن از غذاها، نوشيدنيها و خوردنيهاي خاص به عنوان ميراث فرهنگي، به قهوه
«انوشه» که در نوشآباد طبخ ميشده اشاره کرد و افزود: از دوران کودکي در اين ديار
طعم قهوه خاص «انوشه» را به ياد دارم که هم در آيينهاي شادي و هم در آيين سوگ طبخ
ميشد و مورد استفاده قرار ميگرفت.
حسينيمکارم با تشکر از شهردار نوشآباد و ميراث
فرهنگي آران و بيدگل و مدير و راهنمايان شهر زيرزميني نوشآباد که همت و ابتکار بهخرج
داده و اين ميراث فرهنگي ارزشمند را جاني دوباره بخشيدند، خواستار سرمايهگذاري و
مستندسازي درباره فرايند توليد و معرفي آن به گردشگراني که از منطقه فرهنگي کاشان
و خصوصا شهر زيرزميني نوشآباد بازديد ميکنند، شد.
در اين آيين سميع الله حسيني مکارم به همراه
اعضاي شوراي نوشآباد از «قهوه انوشه» رونمايي کردند و همزمان با رونمايي از حاضرين
با قهوه که توسط قهوه پزان هيئت حسيني نوش آباد پخته شده بود پذيرايي شد.
در پايان از تعدادي پيشکسوت که در اين امر
فعال بودند با لوح و تنديس تقدير شد.
آيين جانبخشي به قهوه «انوشه» با حضور معاون
توسعه مديريت سازمان ميراث فرهنگي و چند تن از مسؤلين محلي در محوطه باز روبهروي
ورودي شماره ۲ شهر زيرزميني نوشآباد برگزار شد.